NewsPro: how to avoid displaying all news when viewing one n

Archive of notes and cross input on Dev versions of Coranto (1.25.1 and Older)

Moderators: Dale Ray, SrNupsen, Bluetooth, Jackanape

NewsPro: how to avoid displaying all news when viewing one n

Postby marcnyc » Sun May 19, 2002 4:36 am

Hello, I hope you'll be so good to help me as the official NewsPro forums are down...
I am using NewsPro 3.8 and as I have been adding news the pages got REALLY heavy, so now when I click on a news and the page with all the news opens it takes forever... Can somebody tell me how I can make newspro show only the last X news?
Thank you...
Marc
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby msbzdragn » Mon May 20, 2002 2:48 pm

Marc: DO you know, it is so long since I last used NewsPro I can't for the life of me remember how to do this?

I just checked for you and the closest I saw offhand was this. Log into NewsPro and click "Change Settings". Select to Archive or Hide old news, as you prefer. Select a certain number of days after which news is old (so the less news you want on your main page, the smaller you should make this number). If you chose to archive news, select the archive type as monthly (so you'll get lots of smaller archive files, rather than one huge one).
Michael R. Tomkins
Administrator, 'Unofficial Coranto / NewsPro Forums'

Mitsubishi Diamante Forum

Do NOT send me instant messages asking for Coranto help without me telling you explicitly to do so. You WILL be placed on ignore if you do so; I don't have time to provide personal tech support to every person who IM's me. Sorry!
User avatar
msbzdragn
 
Posts: 2397
Joined: Mon Mar 11, 2002 4:51 pm
Location: Oak Ridge, TN

Postby marcnyc » Mon May 20, 2002 5:10 pm

Yes I tried that but it doesn't work...

As you can see at http://www.chaindlk.com in the NEWS DATABASE section if you click on any news it will still bring you into a page where all the news are present and it will just go to your selection with anchor links, after 5 minutes to load all the news went by ;-(
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby msbzdragn » Mon May 20, 2002 10:59 pm

Hmm - that page loads in 2-3 seconds for me and isn't long at all...
Michael R. Tomkins
Administrator, 'Unofficial Coranto / NewsPro Forums'

Mitsubishi Diamante Forum

Do NOT send me instant messages asking for Coranto help without me telling you explicitly to do so. You WILL be placed on ignore if you do so; I don't have time to provide personal tech support to every person who IM's me. Sorry!
User avatar
msbzdragn
 
Posts: 2397
Joined: Mon Mar 11, 2002 4:51 pm
Location: Oak Ridge, TN

Postby marcnyc » Mon May 20, 2002 11:07 pm

That url is just my homepage... one of the pages I am referring to is this:

http://www.chaindlk.net/news/NewUpcomingMusicReleases.php3
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby msbzdragn » Mon May 20, 2002 11:19 pm

That page contains news that is 2 months old! If you enable archiving and build news you should be able to make the page much, much shorter...
Michael R. Tomkins
Administrator, 'Unofficial Coranto / NewsPro Forums'

Mitsubishi Diamante Forum

Do NOT send me instant messages asking for Coranto help without me telling you explicitly to do so. You WILL be placed on ignore if you do so; I don't have time to provide personal tech support to every person who IM's me. Sorry!
User avatar
msbzdragn
 
Posts: 2397
Joined: Mon Mar 11, 2002 4:51 pm
Location: Oak Ridge, TN

Postby marcnyc » Mon May 20, 2002 11:27 pm

what I have been trying to tell you is that ARCHIVING is indeed enabled!!!
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby msbzdragn » Mon May 20, 2002 11:35 pm

OK, I'm trying to help you here, but you have to understand that a) I've not touched NewsPro more than twice in the last 18 months, and b) I have no idea what your setup is. Perhaps if you describe it in detail, we'll have a better chance of helping you?
Michael R. Tomkins
Administrator, 'Unofficial Coranto / NewsPro Forums'

Mitsubishi Diamante Forum

Do NOT send me instant messages asking for Coranto help without me telling you explicitly to do so. You WILL be placed on ignore if you do so; I don't have time to provide personal tech support to every person who IM's me. Sorry!
User avatar
msbzdragn
 
Posts: 2397
Joined: Mon Mar 11, 2002 4:51 pm
Location: Oak Ridge, TN

Postby marcnyc » Tue May 21, 2002 12:47 am

I didn't mean to be rude, I am sorry if it came out that way... In order to show you my set up please direct your browser to:
http://www.chaindlk.net/test.gif
you'll find a snapshot of my situation.
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby marcnyc » Tue May 21, 2002 12:48 am

by the way thanks for your continued help, support and patience. I appreciate it.
marcnyc
 
Posts: 13
Joined: Fri Apr 12, 2002 10:59 am

Postby doom » Thu Jun 06, 2002 5:16 pm

Instead of "Change Settings" go to "Advanced Settings".
Look for NumberLimit, its just below Enable Glossary and above EnableHeadlines.

Now if you set NumberLimit to 10, your news.txt will only show your last 10 stories. Dont forget to press Build News after you change any settings.
User avatar
doom
 
Posts: 129
Joined: Thu Jun 06, 2002 5:00 pm

Postby Gmaniac » Fri Jun 07, 2002 4:52 pm

why you don't use the "NewsCat ][ buld12" addon?
your life it could be easier if you find the huge power of this addon
Gmaniac (A Greek, Coranto Experienced User)
Gmaniac
 
Posts: 291
Joined: Mon Jan 15, 2007 11:05 am
Location: Hellas - Greece

Postby doom » Wed Jun 19, 2002 5:59 pm

While i agree with you - Newscat ][ is great - i think he can achieve this with a default Newspro installation.
User avatar
doom
 
Posts: 129
Joined: Thu Jun 06, 2002 5:00 pm


Return to Coranto Development Archives -- 1.25.1 and Older

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron