Search problem

Is Coranto not working properly for you? Here's where to ask for support help; for best results, follow these steps:
  • - Check your core/addon documentation for possible solutions
  • - Search these forums for similar problems that have already been solved
  • - If you're still stumped, check out THIS TOPIC, and post your question in this forum!!

Moderators: Spunkmeyer, Dale Ray, SrNupsen, Bluetooth, Jackanape

Search problem

Postby web » Sat Oct 27, 2007 3:56 pm

the problem look like:

when searching something, search gives a list of founded results. at the end of the page? if results are listed in more then 1 pages, there is
Code: Select all
PREV  1 2 3 ... 26 27 ... 51 52 53 NEXT

so, clicking on any digit, engene forwards me to the coranto admin page.

I have a form on my page. searching from the form, results (all) are given on one page even there are more then 1000. If a searc from the search page, generated from the google template, results are divided properly but the above porblem occurs


what's wrong?

i'm using MySQL. Is search compatible with MySQL?
What have i do?
User avatar
web
 
Posts: 176
Joined: Sun Nov 30, 2003 3:39 pm

Postby SrNupsen » Sun Oct 28, 2007 11:08 am

Check inside google_template.tmpl and see if the links in the link bar is pointing to coranto.cgi instead of searchnews.cgi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway

Postby web » Sun Nov 04, 2007 1:01 pm

yes, it refers to
Code: Select all
http://www.apsny.ge/cgi-bin/news/coranto.cgi?dosearch&searchquery=..............


how to improve it?
User avatar
web
 
Posts: 176
Joined: Sun Nov 30, 2003 3:39 pm

Postby SrNupsen » Sun Nov 04, 2007 2:26 pm

change it from coranto.cgi to searchnews.cgi (or is it searchnews.pl? I'm not sure)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway

Postby web » Sun Nov 04, 2007 2:30 pm

where?
User avatar
web
 
Posts: 176
Joined: Sun Nov 30, 2003 3:39 pm

Postby SrNupsen » Mon Nov 05, 2007 10:16 am

Edit the file google_template.tmpl
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway

Postby web » Mon Nov 05, 2007 10:50 am

Problem is in tags
<SN: PrevLink> <SN: PageLinks> <SN: NextLink>
not in template.
and I don't know where the links for that tags are generated
User avatar
web
 
Posts: 176
Joined: Sun Nov 30, 2003 3:39 pm

Postby SrNupsen » Mon Nov 05, 2007 11:09 am

Ah, I remember it now. I had the same problem. Here's what you do:

- Open file searchnews.pl

- Find this line (in my searchnews.pl it is line number 935):

Code: Select all
$scripturl = GetScriptURL() unless ($scripturl);


Insert your own URL to searchnews.pl right above it, so it looks like this:

Code: Select all
$scripturl = 'http://www.yoursite.com/path/to/searchnews.pl';
$scripturl = GetScriptURL() unless ($scripturl);
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway

Postby web » Mon Nov 05, 2007 11:17 am

Thank you SrNupsen

it helped. great job.
User avatar
web
 
Posts: 176
Joined: Sun Nov 30, 2003 3:39 pm

Postby SrNupsen » Mon Nov 05, 2007 1:02 pm

No problem - glad you fixed it :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway


Return to Troubleshooting

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron