Is there a addon that allows you to Auto link with text?

Post your requests for addons here, and discuss any addons in development here, as well.
Once an addon has completed development, it will be released in the "Addon Release" forum.

Moderator: Spunkmeyer

Is there a addon that allows you to Auto link with text?

Postby Smood47 » Fri Jul 07, 2006 7:59 pm

I' am looking for an addon that lets you insert a URL and a name... then generates a typical link automatically (so you don't have to keep adding <a href=" etc...>

An example would be

Enter URL:
http://www.example.com

Enter Text:
Example website

Then the result would be...

Example website <--- which is a working link.
Smood47
 
Posts: 10
Joined: Thu Jul 06, 2006 4:35 am

Postby Dale Ray » Fri Jul 07, 2006 9:13 pm

I am assuming you don't want to autolink the url so that you end up with:

Code: Select all
<a href="http://www.somesite.com">http://www.somesite.com</a>


See this thread for info about the autolink settings.

If you want to be able to insert a link into the text field as you are typing there are a number of addons that add WYSIWYG with buttons for the most common HTML and the Quick Tags addon which is not WYSIWYG but does make inserting html tags simpler. See this thread and the addons page or do a forum for WYSIWYG.

You can also use multiple fields and then build a link in your style.

I will use the fields:

URL (http://www.yourlink.com)
URL_Text (Greatest WebSite Ever!)
URL_Title (Visit the Best!)

You create the three fields as single line text fields and make sure that the autolinking is off.

In your style you then need something like this:

Code: Select all
<a href="<Field: CustomField_URL>"<If: Field: CustomField_URL_Title> title="<Field: CustomField_URL_Title>"</If>><Field: CustomField_URL_Text></a>


That code should take the three bits you entered on your news page and make a link out of them, only including the title if it is not empty.
Dale Ray
User avatar
Dale Ray
 
Posts: 1001
Joined: Sun Jan 19, 2003 6:02 pm
Location: NW Indiana

Postby SrNupsen » Sat Jul 08, 2006 10:43 am

AND... You can wrap all of that inside

Code: Select all
<If: Field: CustomField_URL>


...

Code: Select all
</If>


...which will save you an invalid link being generated if somebody leaves the URL field blank.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Coranto is free software. I am available for custom work or troubleshooting.

http://www.sundaune.no - transkripsjon, webdesign, nettsider, tekstbyrå
http://www.vagbladet.no - satire, politikk, kultur, sport, nettavis
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
SrNupsen
 
Posts: 2229
Joined: Tue Jan 09, 2007 6:46 pm
Location: Nesodden, outside Oslo, Norway

Postby Smood47 » Sun Jul 09, 2006 12:39 am

Thanks again for the advice SrNupsen and thanks Dale,

The Updated quicktags that you posted works well but I'll keep the field and IF idea in mind.
Smood47
 
Posts: 10
Joined: Thu Jul 06, 2006 4:35 am


Return to Addon Development and Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests